Pieken in De Peel

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 15:13

Vroeg in de ochtend van zondag 5 november vertrok onze club naar Meijel. Daar organiseert Chin Hûng Meijel jaarlijks een sparringstoernooi met een lage drempel. Een tiental taekwondoverenigingen uit de regio nam deel. Wij waren present met vijf deelnemers.

Op de mat kwamen Danisha, Erik, Jim, Keegan en Zainuddin. Voor Janaedy en Levi waren geen tegenstanders in hun klasse.

Danisha, Jim, en Zainuddin lieten zien ervaren te zijn in het sparren. Gemakkelijk hadden ze het niet, maar toch werden ze in hun poule eerste.  Zainuddin wist met spectaculaire treffers beide partijen te winnen. Danisha stond in haar eerste partij al ruim voor, toen haar tegenstander gediskwalificeerd werd. De tweede partij won ze ruim op punten. Jim scoorde er lustig op los in zijn eerste partij. Zijn tegenstander had recht op revanche in een tweede wedstrijd, maar liet vanuit de EBO-post weten daarvan af te zien.

Voor Keegan was het toernooi de vuurdoop. Dat gold niet voor zijn tegenstander. Maar Keegan weerde zich kranig en neemt deze ervaring mee naar volgende gelegenheden. Erik stond in een poule met mannen die ouder en zwaarder waren. Hij was daarvan niet onder de indruk. Hij won de eerste partij van oud-clubgenoot Tycho, die tegenwoordig in Noord-Limburg woont. Ook in de tweede partij stond Erik zijn mannetje. Daardoor ontmoette hij in de finale opnieuw Tycho. Toen was de batterij van Erik echter leeg en gaf hij in de tweede ronde op.

Bij gezonde sporters hoort gezonde voeding. Dus werd de dag afgesloten met een hapje bij het bekende wegrestaurant met de gouden bogen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.